Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

In Montenegro trof mij een aangename verrassing; snijbiet blijkt daar een van de meest gegeten groenten te zijn. Aan de kust kregen we standaard Blitva als bijgerecht; een soort grove snijbietstamppot met veel knoflook. Dat ging ik thuis gelijk proberen. We eten er het liefst, net als in Montenegro, gebakken witvis bij.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

600 gr aardappels
400 gr snijbiet
5 tenen knoflook
ongeveer 110 ml lekkere olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de stelen van de snijbiet in dunne plakjes en de bladeren in repen van 1 centimeter breed. Houd stelen en bladeren apart. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen.
Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan – dit werkt het best in een pan met anti-aanbaklaag – op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak ze al roerend 3-4 minuten tot ze zacht zijn. (Let op dat de knoflook niet verbrandt). Voeg de aardappel toe aan de pan en bak ze zo'n 5 minuten, onder af en toe omscheppen, tot zich wat knapperige randjes vormen. Plet dan de helft van de aardappelen met een vork tot een grove puree. Voeg de snijbietsteeltjes toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Voeg daarna de snijbietbladeren toe en schep alles goed door elkaar. Bak het geheel tot de snijbiet is geslonken. Voeg zoveel olijfolie toe dat je een licht smeuïge grove stamppot krijgt. Breng op smaak met flink wat zout en peper en dien op.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.