Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 C. Rooster het broodkruim in 8-10 minuten droog, maar niet bruin. Zet vervolgens de oven op 180 C. Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet ze af en zet ze apart. Maak een saus door de bacon in een droge koekenpan te bakken tot ze gekleurd zijn, maar niet knapperig. Haal ze uit de pan en bak de champignons 2-3 minuten in het achtergebleven vet. Smelt de boter in een schone pan, roer de bloem en melk erdoor en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Voeg mosterdpoeder, kaas en room toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en er een dikke, romige saus ontstaat. Roer hier de bacon en champignons door en breng op smaak met zout en peper. Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en schenk de kaassaus erover. Bestrooi met nootmuskaat. Meng de broodkruimels met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de ovenschotel. Verwarm de schotel ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt. Serveer met een groene salade.

Ingrediënten

1 bloemkool, in roosjes
250 gr bacon, in reepjes van 1 cm
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
25 gr boter
50 gr bloem
250 ml melk
snufje mosterdpoeder
200 gr Gruyère kaas, geraspt
55 ml room
snufje nootmuskaat
50 gr broodkruim
50 gr Parmezaanse kaas
zout en peper

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.