Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Een lekkere ovenschotel, waarbij je als het ware bloemkool in tomatensaus maakt, maar dan zonder dat er een pan bij komt kijken. Serveer voor een volledige avondmaaltijd met aardappelpuree of knapperig brood en een groene salade.

vegetarisch

Ingrediënten

Flink bijgerecht of lichte avondmaaltijd 4 personen:

1 grote bloemkool
600 gr tomaten
4 tenen knoflook
4 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
4 el witte wijn
3 el geraspte Parmezaanse kaas
3 el broodkruim of paneermeel
3 el zwarte olijven
3 el kappertjes
10 gr basilicum
zout en peper

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een ovenschaal en meng er de paprikapoeder en twee eetlepels olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 15 minuten in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de tomaten en knoflook in stukjes. Meng de witte wijn, 2 eetlepels olijfolie en oregano erdoor. Breng op smaak. Verdeel na 15 minuten het tomatenmengsel tussen en rondom de bloemkool. Rooster de bloemkool en tomaten 25-30 minuten in de oven. Druk met een vork de tomatenstukjes wat kapot zodat een grove saus ontstaat. Hak de olijven grof. Meng de olijven en kappertjes door de tomatensaus. Bestrooi de schotel met Parmezaanse kaas en broodkruim. Rooster nog 15 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig is en de bloemkool beetgaar. Verdeel voor het serveren blaadjes basilicum over de schotel.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.