Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Dit recept is gebaseerd op het recept van de Britse tweesterren-chef Nathan Outlaw die kookt met vis, schaal- en schelpdieren uit de Noordzee. Hij gebruikt hierbij veel groenten, zoals in dit geval de oer-Hollandse bloemkool. Laat je door zijn 'sterrenstatus' niet afschrikken, want de curry is echt gemakkelijk te maken. Serveer deze curry met rijst, naanbrood of gewoon zo.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg mosselen
1 bloemkool
100 gr spinazie
2 teentje knoflook
50 gr gember
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
20 gr tamarindepasta (of vervang door op het laatst wat limoensap toe te voegen)
3 rode chilipepers
1 tl kerriepoeder
2 el olie
2 uien
4 tomaten
400 ml kokosmelk
2 el gehakte koriander
zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Maak eerst de currysaus. Schil hiervoor de gember en snijd in stukken. Snijd de knoflook in stukken, verwijder de zaadjes van de pepers en snijd ook in stukken. Doe dit alles, samen met de tamarindepasta, kurkuma, komijn en kerriepoeder in een keukenmachine en maal tot een pasta. Pel de uien en snijd in dunne ringen. Snijd de tomaten in stukken. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan met een goed sluitend deksel. Fruit hierin de ui. Neem hiervoor de tijd zodat de ui mooi kan karamelliseren. Schep het uit de pan, veeg de pan schoon en verhit opnieuw 1 eetlepel olie. Voeg de currypasta toe en bak hem op een middelmatig vuurtje 4 minuten. Let goed op dat het niet aanbrandt. Voeg dan de uien en stukjes tomaat toe en bak het 3 minuten mee. Voeg de kokosmelk en 500 ml water toe, breng aan de kook, zet het vuur daarna laag en laat de saus op een laag vuurtje, zonder deksel, een uur zachtjes pruttelen. 

Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en was de spinazie. Maak de mosselen schoon in koud water en verwijder de eventuele ‘baarden.’ Controleer of ze in goede staat en gesloten zijn. Tik hard op de open exemplaren; ze gaan dicht als ze nog leven, gooi ze anders weg.

Voeg naar smaak zout en peper toe aan de currysaus. Doe er iets meer water bij als het te dik is geworden. Zet het vuur hoog, voeg de bloemkool toe en kook 5 minuten. Doe nu de mosselen en spinazie in de pan. Leg het deksel erop en verhit alles 4-6 minuten tot de spinazie iets geslonken is en de mosselen open zijn (eet de mosselen uit de ongeopende schelpen niet op). Verdeel de curry over 4 kommen en strooi de koriander erover. 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.