Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Eieren pocheren is meestal een spannend klusje; lukt het wel of lukt het niet? Om meerdere eieren tegelijkertijd te pocheren lijkt al helemaal een onmogelijke opgave. Daarom spelen wij in dit recept een beetje vals, namelijk door eieren te pocheren in folie, waardoor je missie zeker zal slagen en iedereen tegelijkertijd kan genieten van een zacht gepocheerd eitje.

vegetarisch

Ingrediënten

vers (biologisch) (desem) brood, naar keuze
winterpostelein
1 ei per persoon
olie
150 gr roomboter
60 ml witte wijn
3 el citroensap
½ sjalot
2 el gehakte bieslook
zout en peper 

 

Bereidingswijze

Was de winterpostelein en zet het in een kom op tafel. Snipper het sjalotje. Doe de witte wijn, citroensap en sjalot in een kleine pan op middelhoog vuur. Breng het aan de kook en laat het inkoken tot ongeveer 1 eetlepel vocht. Voeg dan beetje bij beetje, al roerend, de boter toe tot een romige saus ontstaat. Roer de bieslook erdoor en houd op een zeer laag vuurtje warm. Scheur per ei 2 stukjes vershoudfolie af van ongeveer 40 bij 40 centimeter. Pak een klein kommetje en bekleed deze met twee lagen vershoudfolie op elkaar en laat de randen over het kommetje hangen. Bestrijk het folie met een beetje olie en doe er wat zout en peper in. Breek het ei in de folie. Maak van de folie een bundeltje en leg er een knoopje in, zo dicht mogelijk naar het ei toe. Je hebt nu als het ware een mini knapzakje met een ei erin. Herhaal dit met al je eieren.

Breng water in een ruime pan aan de kook. Voeg als het water kookt de eierknapzakjes toe en pocheer ze 5 minuten. Haal ze uit de pan, knip de bundeltjes open en verwijder voorzichtig de folie. Beleg een sneetje brood met postelein, het ei en daarover de citroen beurre blanc. 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.