Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 6 personen:

1,5 kg buikspek (zonder been, met zwoerd)
1 el venkelzaad
½ el korianderzaad
1 el grof zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper
4 appels
4 grote sjalotten
1 el olie
300 ml kippen- of groentebouillon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Leg het buikspek plat voor je op een werkvlak, met de huid (oftewel het zwoerd) naar boven. Snijd de huid om de centimeter in met een scherp mes, zonder in het vlees te snijden. Meng het venkelzaad, korianderzaad, zout en peper in een vijzel en stamp het een beetje kapot. Wrijf het buikspek zo goed als je kunt in met dit specerijenmengsel. Als je de tijd hebt, kun je het buikspek nu enkele uren (of een nacht) in de koelkast zetten, zodat het zwoerd wat uitdroogt en straks nog krokanter zal zijn.
Snijd de appels in vieren. Halveer de sjalotten. Meng de olie door de appel en sjalotten. Plaats het buikspek met de huidkant naar boven in een ovenschaal. Leg de appels en sjalotten eromheen. Rooster het 40 minuten en schep dan de zachte appel en sjalotten uit de ovenschaal. Schenk de bouillon bij het buikspek in de schaal. Rooster hem nog 1 tot 1½ uur tot het vlees zacht en gaar is. Verhoog dan de oventemperatuur naar 220-230°C en rooster het buikspek nog 10-15 minuten zodat hij bovenop heerlijk krokant wordt. Laat eventueel de gril je een handje helpen, maar pas op dat het zwoerd niet aanbrandt en zwart wordt. Voeg de laatste 5 minuten weer de appel en sjalotten toe zodat die warm kunnen worden.
Laat het vlees 10 minuten rusten en snijd het dan in de breedte in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Serveer met de appels en sjalotten.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.