Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en plaats ze in een grote kom. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pinda’s, tot ze beginnen te verkleuren en geuren. Snijd de ui in zeer fijne ringen en snijd de augurkjes in dunne plakjes. Verwijder met een mes de schil van de sinaasappels, zodat je al het bittere witte van de schil eraf snijdt. Snijd nu boven de kom met kool,  met een dun scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven ‘vliesjes’ uit boven een klein kommetje. Voeg aan dit kommetje met sinaasappelsap de yoghurt en olie toe. Klop door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng in de grote kom de kool, sinaasappel, ui en augurkjes door elkaar. Schep er de sinaasappel-yoghurtdressing doorheen en kneed eventjes licht met je handen totdat alles goed gemengd is. De salade wordt nog lekkerder als je hem een half uurtje in de koelkast zet. Strooi vlak voor serveren de geroosterde pinda’s erover.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Het is al jaren een traditie in ons gezin dat we op vrijdagavond bij Oma Visser eten.  Hoewel niet alle kinderen meer thuis wonen, is vrijdagavond vaak een moment waarop we weer allemaal even samen zijn, soms zelfs inclusief vriendjes en vriendinnetjes. Oma kookt altijd verassend en heerlijk, zoals ook haar Chinese koolsalade. Barry was erg enthousiast toen hij de salade voor het eerst proefde. Haar precieze recept blijft voor ons gissen, maar deze salade is er zeker door geïnspireerd.

Salade  4 personen:

1 Chinese kool
2 sinaasappels
75 gr ongezouten pinda’s
5 augurkjes
1 rode ui of 3 lente-uitjes
3 el yoghurt
1 el olie
zout en peper

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.