Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Dit is een recept uit mijn(Vivian) Masterchef Australia fase. Zeker tijdens de 'Yotam Ottolenghi-week'  kon ik er maar geen genoeg van krijgen. Dit recept is geïnspireerd op die afleveringen. Als je allergisch bent voor sesam, of even niet aan tahin kunt komen, kun je de tahinsaus vervangen door onze feta-kruidendressing (recept op onze website). Grote eters raden we aan om er (Merguez)worstjes of feta bij te serveren.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 aubergines
75 gr tahin (sesampasta, o.a. verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel)
0,6 dl water
4 el citroensap
evt. 1 teentje knoflook
4 el olijfolie
200 gr bulgur
20 gr peterselie
15 gr munt
15 gr koriander
50 gr pistachenoten (gepeld, ongezouten)
2 lente-uien
zout en peper

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aubergines rondom in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Pof ze 30-40 minuten in de oven, tot ze binnenin zacht en gaar zijn.
Maak ondertussen de tabouleh. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-ui in dunne plakjes. Hak de peterselie, munt, koriander en pistachenoten grof. Schep dit alles door de ietwat afgekoelde bulgur en breng op smaak met 3 eetlepels olijfolie, 2,5 eetlepel citroensap, zout en peper.
Maak de tahinsaus. Schep met een lepel de pot met tahin goed door, want meestal scheidt de olie en de sesampasta zich van elkaar. Schep 75 gram van de gemengde tahin in een kom. Doe het water en 1,5 eetlepel citroensap erbij. Voeg eventueel een geperst teentje knoflook toe. Klop alles heel goed door elkaar, tot het geëmulgeerd is en een dik vloeibaar geheel is geworden (met de consistentie van vloeibare honing, zoals Yotam Ottolenghi dit zo mooi omschrijft).
Schep de tahinsaus onderop een serveerschaal of 2 borden. Haal de gepofte aubergines uit de oven. Snijd ze in de lengte open en druk het vruchtvlees een beetje platter. Leg de aubergine zo op de tahinsaus. Schep een beetje van de tabouleh erover en serveer de rest ernaast.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.