Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Parelgort (gepelde gerst) is een leuke afwisseling voor rijst of couscous. Parelgort heeft een lekkere bite en nootachtige smaak. In de Britse keuken wordt het veel gebruikt in soepen en stoofpotten. Wij maken er graag salade van, met ingrediënten die we vaak al in huis hebben. 

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

120 gr parelgort of parelspelt
1 bloemkool
4 el olijfolie
3 el kappertjes
een handje blanke amandelen
eventueel een snufje chilivlokken
40 gr groene kruiden (zoals peterselie, dille, koriander)
1 sjalot
2 tl grove mosterd
½ citroen
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 210°C. Bereid de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de bloemkool in (kleine) roosjes en snijd de steel in stukken. Doe ze met 2 eetlepels olijfolie, chilivlokken, zout en peper in een ovenschaal. Meng door elkaar. Rooster de romanesco 20 minuten in de oven.
Hak ondertussen de groene kruiden en snipper de sjalot fijn. Giet de beetgare parelgort af. Meng de kruiden (houd een klein beetje apart voor de garnering), sjalot, mosterd en 2 eetlepels olijfolie door de warme parelgort. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de amandelen grof. Doe de kappertjes en amandelen na 20 minuten bij de bloemkool in de ovenschaal. Knijp de citroen erboven uit. Rooster het geheel nog 15 minuten, tot de bloemkool beetgaar is en goudbruine kantjes heeft. Serveer de lauwwarme parelgortsalade met de geroosterde, knapperige bloemkool, kappertjes en amandelen erop. Schenk er tot slot een klein beetje olijfolie over en garneer met wat groene kruiden.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.