Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Dit gerecht geeft de te vaak verguisde witte kool een glansrijke hoofdrol tijdens je diner.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 witte kool
10 el olijfolie
2 takken tijm
2 tenen knoflook
1,5 tl grove mosterd
1 tl honing
1 frisse appel
2 el appelciderazijn
½ citroen
handje walnoten of pecannoten
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de witte kool rechtop voor je. Snijd de kool met een groot scherp mes, van boven naar beneden, in plakken van 1 centimeter dik. Laat de kern zitten zodat de plakken compact blijven. Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel azijn, de blaadjes tijm en zout en peper. Snijd de tenen knoflook doormidden en kneus ze. Smeer beide kanten van de plakken witte kool in met knoflook, zoals je ook zou doen voor een bruschetta. Kwast de plakken witte kool vervolgens aan beide zijden in met het olijfoliemengsel. Leg ze in een enkele laag op een bakplaat, die je eventueel bekleedt met bakpapier. Rooster de witte kool 'steaks' 50 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. De buitenste randjes kunnen wat verbranden, maar die haal je dan voor het serveren eraf. Maak ondertussen de appelvinaigrette. Klop hiervoor 7 eetlepels olijfolie met de mosterd, honing, 1 eetlepel azijn en het sap van de citroen door elkaar. Snijd de appel in kleine blokjes en schep ze door de vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de witte kool 'steaks' direct uit de oven en schep de appelvinaigrette erover. Maak het af door er wat gehakte walnoten over te strooien.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.