Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Als je de rijst een avond van te voren kookt, zet je in een mum van tijd een heerlijk avondmaal op tafel.

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr gekookte rijst
2 stuks paksoi
2 el zonnebloemolie
5 cm gember
4 tenen knoflook
6 lente-uien
2-4 groene pepers
2 volle tl komijnpoeder
1 volle tl korianderpoeder
2 el sojasaus
30 gr koriander
zout en peper
Voor erbij: gebakken eitjes, pinda's of knapperige uitjes, atjar tjampoer, sambal

Bereidingswijze

Rasp de gember en knoflook. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de pepers en snijd fijn. Snijd de stengels van de paksoi in dunne repen en de bladeren in grove repen. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de gember, knoflook, lente-ui, peper, komijnpoeder en korianderpoeder 3 minuten. Voeg de paksoistengels toe en roerbak 1 minuut. Voeg de rijst toe en roerbak 5-10 minuten tot het geheel goed warm is. Voeg de sojasaus en paksoibladeren toe en roerbak nog 3 minuten. Snijd de koriander fijn en roer door de rijst. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.