Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Voor- of bijgerecht 6 personen:

Het fijne van deze soufflés is dat ze zeer geschikt zijn voor een dinertje met vrienden of familie, want je kunt ze goed voorbereiden. Bak de soufflés de eerste keer en laat ze afkoelen. Een kwartiertje voordat je ze wilt serveren plaats je ze opnieuw in de oven, ditmaal met Parmezaanse kaas en room erover, tot ze prachtig goudbruin gekleurd en weer een beetje gerezen zijn. Serveer met gebakken aardappelen en je hebt een complete maaltijd.

vegetarisch

Ingrediënten

200 gram slamix of winterpostelein
3 dl volle melk
1 sjalot
2 laurierblaadjes
6 zwarte peperkorrels
45 gr boter en extra om in te vetten
65 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
40 gr bloem
¼ tl cayennepeper
3 eieren
100 gr zachte geitenkaas (zonder korst)
2 dl slagroom
10 gr gehakte verse peterselie
1 tl grove mosterd
1½ tl rode wijnazijn
2½ el olijfolie

 

 

 

Bereidingswijze

Splits de eieren en zet apart. Snipper het sjalotje. Breng de melk met de sjalot, laurier en de peperkorrels in een pan aan de kook. Zet apart en laat 20 tot 30 minuten trekken. Giet af door een zeef en vang de melk op. Vet intussen 6 ramekins of ovenschaaltjes (van 1,2 dl) in met wat boter en bestrooi de bodem en randen goed  met 20 gram van de Parmezaanse kaas. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een pan, doe de bloem erbij en roer het met een houten pollepel goed door elkaar. Laat de roux enkele minuten op een laag vuurtje, al roerend, gaar worden. Klop er geleidelijk de melk door en breng het al roerend aan de kook tot een vrij dik mengsel. Roer de cayennepeper, eidooiers en verkruimelde geitenkaas erdoor.  Breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een grote mengkom en laat iets afkoelen.

Klop ondertussen de eiwitten in een schone kom stijf tot zachte pieken. Spatel dit voorzichtig door de saus. Schep het mengsel in de ovenschaaltjes, tot ze voor ongeveer een derde gevuld zijn. Zet de schaaltjes in een braadslede en schenk de braadslede tot de helft vol met kokend water. Bak de soufflés in de oven 16-18 minuten, tot ze gaar en gerezen zijn. Haal de ovenschaaltjes uit het water en laat ze inzakken en afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de soufflés voorzichtig uit de ovenschaaltjes en zet ze ondersteboven in een licht ingevette ovenschaal. Meng de room met zout, peper en peterselie en schenk het over en bij de soufflés. Bestrooi de soufflés met de overige Parmezaanse kaas en bak ze ongeveer 12 minuten tot de soufflés weer wat gerezen en goudbruin zijn en de saus pruttelt.

Klop een dressing van de mosterd, azijn en olie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing met de sla en serveer met de warme geitenkaassoufflés.

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.