Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Knolselderij is wat ons betreft een, zeer onterecht, ondergewaardeerde groente. Dus geef deze knobbelige knol eens de kans om het middelpunt van je maaltijd te zijn. Door hem in zijn geheel te roosteren blijft alle smaak gevangen en proef je pure knolselderij.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 knolselderij
1 el olijfolie
2 tl grof zeezout, plus extra
6 el mayonaise
2 el crème fraîche
1 el mosterd
10 gr peterselie
4 augurkjes
2 el kappertjes
1 citroen
zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de knolselderij heel goed met een borstel. Snijd de eventuele ‘haartjes’ eraf. Leg de knolselderij op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met olijfolie. Bestrooi met grof zeezout. Rooster de knolselderij 1 tot 2 uur in het midden van de oven.

Maak ondertussen de remouladesaus. Hak de peterselie fijn en snijd de augurkjes in kleine stukjes. Meng de mayonaise, crème fraîche, mosterd, peterselie, augurkjes en kappertjes met elkaar. Knijp er een halve citroen boven uit en snijd de andere helft van de citroen in partjes. Roer de citroensap door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Kijk of de knolselderij gaar is door er een dun mesje in te steken. Glijdt hij er gemakkelijk tot het midden in? Dan is de knolselderij gaar. Zo niet, rooster hem dan nog wat langer. Snijd de geroosterde knolselderij in plakken of parten en verwijder naar wens de schil. Serveer met remouladesaus, grof zeezout en partjes citroen. 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.