Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Dit recept is gebaseerd op het Indiase gerecht 'palak paneer', waarbij we de spinazie (palak) vervangen door snijbiet. Paneer is een Indiase kaas die je goed kunt bakken. Palak paneer wordt soms gemaakt als een fijne gepureerde saus, maar wij kiezen voor een grovere variant, zoals een vriend van ons die vaak maakt. Serveer met rijst, een partje citroen en een schep yoghurt.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

400 gr snijbiet
225 gr paneer
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 groene peper
2 el olie
1 el komijnzaadjes
2 tl garam masala
zout en peper

Bereidingswijze

Snipper de ui, knoflook, gember en peper zeer fijn. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de stengels van de snijbiet grof. Blancheer de stengels 5 minuten. Schep uit de pan in een keukenmachine en maal ze tot een grove puree. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime, ondiepe pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper tot glazig. Voeg de komijnzaadjes en garam masala toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de gemalen snijbietstengels toe en bak 5 minuten.
Blancheer ondertussen de snijbietbladeren 3 minuten in de pan met kokend water. Schep met aanhangend water in de keukenmachine en pureer tot een grove puree. Voeg dit met 50 ml water toe aan de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten doorgaren. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit ondertussen de overige olie in een koekenpan. Snijd de paneer in blokjes en bak ze in een paar minuten rondom goudbruin. Schep de gebakken stukjes paneer voorzichtig door het snijbietmengsel en serveer.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.