Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Schil en rasp de wortels. Schil de gember en snijd in dunne reepjes of rasp het ook. Was de
schil van de ingemaakte citroen goed onder koud stromend water en snijd het in dunne reepjes.
Snijd de sjalotten in dunne ringetjes. Breng in een pan de rijstwijn, rijstazijn en appelciderazijn aan de kook. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de pan. Haal van het vuur, dek af met bakpapier zodat alles goed onder de vloeistof blijft en laat intrekken totdat het mengsel is afgekoeld. Doe het mengsel vervolgens over in een gesteriliseerde pot (inhoud 1 liter) en bewaar in de koelkast.

vegetarisch

Ingrediënten

(tafelzuur voor een pot van 1 liter)
Met wortel kun je natuurlijk heel veel kanten op. Wij maken het vaak in; op die manier kunnen we steeds opnieuw genieten van frisse wortel. Dit tafelzuur is heerlijk in allerlei salades of bij een kaasje zoals brie. In een weckpot blijft het wel drie maanden houdbaar in de koelkast.

275 gr wortels (ongeveer 1,5 grote wortel)
100 gr verse gember
100 ml rijstazijn
100 ml rijstwijn (Mirin, koop je oa. bij de Japanse
toko. Kun je geen rijstwijn vinden? Gebruik dan
200 ml rijstazijn i.p.v. 100 ml rijstwijn)
125 ml appelciderazijn of een andere zoetige azijn
75 gram blanke rozijnen
15 gram schil van een ingemaakte citroen
(Marokkaanse winkel of natuurlijk zelf ingemaakt)
2 grote sjalotten
¼ theelepel gemalen koriander
½ eetlepel zeezout

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.