Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Verhit de oven op 200 graden Celsius. Bestrooi de aubergineplakken met zout en leg ze op keukenpapier. Laat ze zo liggen terwijl je de rest bereidt.
Maak het paneermeel:
Meng het hennepzaad, de edelgistvlokken, zonnebloempitten, knoflook, panko, oregano, chilivlokken en een paar snufjes zout en peper met de pulseknop in een keukenmachine. Doe het paneermeel in een ondiepe kom.
Klop in een andere ondiepe kom de amandelmelk en maizena,
Besprenkel een ovenschaal van 23 x 33 cm met een beetje olijfolie. Doe de tomatenblokjes erin, besprenkel ze met wat balsamicoazijn en voeg een paar snufjes zout en peper toe. Verspreid alles gelijkmatig over de bodem van de schaal zodat de bodem goed bedekt is.
Dep de plakken aubergine droog. Dompel de aubergine in de amandelmelk, schud het teveel aan vloeistof eraf en doop ze in het paneermeel. Leg de plakken enigszins overlappend op de tomaat. Bestrooi ze met de pecorino, besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi ze met chilivlokken. Zet ze afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten in de oven. Haal de folie eraf en zet ze nog 15-18 minuten in de oven of tot de aubergine zacht is en de bovenkant krokant.

Eet smakelijk!

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen

1 grote aubergine, in plakken van 0,5 cm dik (12-17 plakken)
125 ml amandelmelk
2 tl maizena
olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
1 blik (400g) tomatenblokjes
balsamicoazijn, voor het besprenkelen
50 g geraspte pecorino
een snufje chilivlokken
zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de paneermeel:
90 g hennepzaad
3 el edelgistvlokken
3 el zonnebloempitten
1 teentje knoflook
40 g panko (Japans paneermeel)
1 tl oregano
1/2 tl chilivlokken
zeezout en versgemalen peper

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.