Eén van Pepijn's favoriete groentes, hier zo puur als het kan.
1 knolselderij
250 gr bloem
300 gr zout
5 eiwitten
150 ml water
Maak een pasta van de bloem, zout, eiwitten en het water.
Maak een ronde basis van de pasta op een bakschaal en zet hier de gewassen maar niet geschilde knolselderij op. Pak vervolgens de knolselderij in met de rest van de pasta en zet het geheel in een op 160C voorverwarmde oven. Bak de knolselderij ongeveer 2 tot 3 uur tot er een mooie gouden korst is.
Haal de knol uit de oven en tik de bovenkant open, je kunt nu de heerlijke gare en geurige knolselderij er uit scheppen.
Dit is super met een mooie moot witvis of een lekkere karbonade. Natuurlijk kan er ook een schep crème fraîche of jonge kaas bij. Als je kruiden wil toevoegen dan is bieslook, daslook, dragon, dille, platte peterselie en kervel allemaal top!