Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin de kool 5 minuten (eventueel lelijke buitenste bladeren verwijderen). Laat de kool uitlekken en iets afkoelen. Trek er voorzichtig 8 grote bladeren af en laat deze los van elkaar op een theedoek uitlekken. Hak het uitgelekte hart van de kool fijn. Fruit de ui in de boter. Voeg de rijst toe en laat enkele minuten meefruiten. Schep er de fijngehakte kool door en bak deze 10 minuten onder voortdurend omscheppen. Hak de feta tot korrels en voeg deze samen met de walnoten toe aan het koolmengsel. Laat even meewarmen en breng op smaak met zout en peper. Snijd van de 8 mooiste koolbladeren de harde nerf weg zonder het blad in tweeen te snijden. Leg overdwars op het midden van elk blad 1/8 deel van het koolmengsel. Vouw eerst de zijkanten er over en vervolgens de onderkant. Rol het blad nu verder op. Vet een ovenschaal in en leg de koolpakketjes in de schaal. Schenk er de tomatensap over. Dek de schotel af met aluminiumfolie en smoor de pakketjes in een voorverwarmde oven van 200C in ca. 35 minuten verder gaar. Giet om uitdrogen te voorkomen er eventueel tijdens het bakken nog wat tomatensap over. De koolpakketjes kunnen ook worden gaargesmoord in een goed afgesloten braadpan op matig vuur.

vegetarisch

Ingrediënten

50 gr droogkokende rijst ongeveer
1 kg kool (savooije- spits- of witte kool)
1 fijngesnipperde ui
40 gr boter
100 gram fetakaas
25 gram fijngehakte walnoten
1 1/2  dl tomatensap

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.