Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Koshari is een populair Egyptisch comfort food gerecht. Rijk in koolhydraten, gecombineerd met een kruidige tomatensaus en knapperige uien. Een troostrijke maaltijd voor lange donkere avonden.

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

3 uien
100 gr volkorenrijst
100 gr Le Puy linzen
60 gr kleine macaroni
1 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
½ tl kaneelpoeder
400 gr tomatenblokjes of cherrytomaten (uit blik)
1 el bloem
zonnebloemolie
peterselie ter garnering
zout en peper

Bereidingswijze

Snijd 1 ui en de knoflook fijn. Snijd de andere uien in dunne ringen. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul een andere pan met ruim water, voeg de linzen toe, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Voeg dan de macaroni toe en kook nog 5-10 minuten tot zowel de linzen als de macaroni gaar zijn.
Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook tot glazig. Voeg de specerijen toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en 150 ml water toe. Breng aan de kook en laat, onder af en toe roeren, 15 minuten pruttelen en indikken. Breng op smaak met zout en peper
Verhit een laagje zonnebloemolie van 0,5 centimeter in een brede pan. Schep de uienringen om met de bloem, zodat ze rondom bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper. Bak de uienringen in de olie in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant. (Doe dit eventueel in 2 keer, als de uien niet in een enkele laag in je pan passen). Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de rijst, linzen en macaroni af en meng door elkaar. Verdeel dit mengsel over 2 borden, schep de tomatensaus erover en leg de knapperige uienringen erop. Garneer met peterselie.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.