Een verse krop sla heeft maar weinig nodig.......
1 krop sla
1 portie honingdressing (zie website)
100 gr pompoenpitten
50 gr lijnzaad
50 gr zonnebloempitten
25 gr sesamzaad
1-2 tl chilivlokken
1,5 el sojasaus of tamari
1 el vloeibare honing
Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng hierop de pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaadjes, chilivlokken en sojasaus door elkaar en spreid het in een enkele laag uit. Verdeel de honing erover. Rooster het pitten-zadenmengsel 6 minuten, schep om en rooster nog 6 minuten. Laat het daarna afkoelen, breek de pitten en zaden een beetje los van elkaar en bewaar in een luchtdicht afgesloten pot.
Was de eikenbladsla en scheur in grove stukken. Meng de dressing erdoor en strooi een goede hand van de geroosterde pitten en zaden erover.