Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Snijd de rode kool in kwarten, verwijder de harde, bittere kern en snijd de kool vervolgens in dunne reepjes. Doe de kool in een stoof/braadpan met dikke bodem en een goed sluitend deksel, zodat er geen vocht ontsnapt. Snijd de uien in dunne ringen en voeg toe aan de pan. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Voeg ook de appel toe aan de pan, samen met de rozijnen, azijn, suiker, boter en koekkruiden. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan, zet de pan op een laag! vuurtje en laat de kool 3 uur zachtjes stoven. Roer af en toe even om en voeg zo nodig een klein beetje water toe. De kool is klaar als ze zacht, geslonken en glanzend is. Serveer met verse peterselie.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Dit is een bijgerecht waar je weinig omkijken naar hebt. Je hebt dus je handen vrij om nog lekker de krant te lezen enz. 

Bijgerecht 8 personen:

1 rode kool (ongeveer 900 gr)
2 uien
450 gr goudreinetten
40 gr rozijnen
4 el balsamicoazijn
2 el donker bruine basterdsuiker
25 gr boter
½ tl koekkruiden
klein handjevol gehakte peterselie

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.