Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Onze laatste obsessie op eetgebied is verse makreel. Met zijn glanzend gestreepte huid ziet hij er spectaculair uit. Daarnaast is het een betaalbare vis. Bovendien is makreel heel gezond vanwege het hoge gehalte aan vitamine B12 en omega-3 vetzuren. Daar komt nog eens bij dat makreel in onze eigen Noordzee te vinden is én zeer veelzijdige smaken aankan. Vermijd makreel in april tot juni, want dan is het paaiseizoen. We vinden het leuk om de vis zelf te fileren, maar de visboer kan dit handig en heel vakkundig voor je doen.
Voor wie niet van vis houdt: vervang de makreel door gebakken halloumi of geitenkaas.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

450 gr rode bieten
250 gr le Puy linzen
4 verse makreelfilets
3 el olie
2 stengels bleekselderij
2 middelgrote rode uien
3 takken tijm
1 blad laurier
4 tenen knoflook
800 ml groentebouillon
200 ml bietensap (zelf geperst of gekocht in de natuurvoedingswinkel)
een scheut balsamicoazijn
een handje peterselie
zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Schil de bieten en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Snijd de bleekselderij in plakjes en de rode uien in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de bieten, bleekselderij, uien en knoflook 5 minuten tot alles wat zachter is. Voeg de linzen, tijm en laurier toe en fruit 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Dek de pan af, draai het vuur lager en laat het mengsel 20 minuten zachtjes pruttelen. Haal het deksel van de pan en giet het bietensap erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat het dan onafgedekt nog ongeveer 20 minuten koken tot de bieten en linzen gaar zijn en het meeste vocht verdampt is. Roer de balsamicoazijn erdoorheen. Hak de peterselie grof en roer driekwart door de linzen-bietenstoofpot. Breng op smaak met zout en peper. Houd op een laag vuurtje warm.
Bestrooi de makreelfilets aan weerszijden met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg de makreelfilets er op de huidzijde in. Ze zullen direct wat opkrullen. Als je een krokant huidje wilt zal je de filets even moeten aanduwen. Bak de makreel 2-3 minuten tot de vis ondoorzichtig begint te worden en de huid krokant en goudbruin is. Draai de filets om en bak nog 1 minuut op de andere kant. Verdeel de linzen-bietenstoofpot over 4 borden en leg daarop de makreelfilets met de huid naar boven. Bestrooi tot slot met wat achtergehouden peterselie en serveer direct.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.