Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst uitlekken en afkoelen. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd ze in plakjes. Kook de maïs 10 minuten en snijd de maïs van de kolf. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Was de komkommer, snijd deze in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de komkommerhelften in kleine blokjes. Klop in een kom het citroensap, azijn en olie door elkaar en roer er wat peper, zout en sambal door. Doe de rijst in een schaal en meng er de maïs, paprika, ui en komkommer door. Schep de dressing door de salade en garneer de maïssalade met de plakjes ei en strooi er peterselie over.
200 gr maïskorrels
100 gr rijst
2 eieren
1 rode paprika
1 komkommer
1 ui
sap van een halve citroen
2 el wijnazijn
4 el olijfolie
peper & zout
0,5 tl sambal