Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Voor dit gerecht gebruiken we het liefst udon noedels, een dikke Japanse noedelsoort; die nemen de misosaus zo lekker op. De misosaus is bij ons een favoriet. De gefermenteerde sojabonenpasta geeft je de smaak umami en combineert goed met bijna alle groenten en noedels. (Kijk voor meer informatie over miso op onze website bij het recept broccoli en zoete bataat met miso-sesamdressing).

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr aubergines
1 grote paksoi
375 gr stevige tofu
2 el zonnebloemolie
350-400 gr udon noedels
1 rode peper
2 teentjes knoflook
2 cm gember
½ limoen
2 el rijstazijn
2 volle el lichte miso
5 el mirin (Japanse rijst/kookwijn)
2 tl sesamolie
4 el sojasaus
2 tl honing
2 lente-uien in ringetjes

 

 

Bereidingswijze

Snijd de rode peper, tenen knoflook en gember fijn. Klop voor de misosaus de peper, knoflook, gember, sap van de limoen, rijstwijn, miso, mirin, sesamolie, sojasaus en honing goed door elkaar tot een gladde saus. Haal de tofu uit de verpakking en knijp overtollig vocht eruit. Snijd de tofu in stukken. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de tofu in 5-7 minuten rondom goudbruin. Schep uit de wok. Snijd de aubergines in stukken. Verhit de overige olie in de wok en bak de aubergines in 7-10 minuten goudbruin en gaar. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in reepjes. Voeg de misosaus, tofu en paksoi toe aan de aubergines in de wok. Breng aan de kook en warm het geheel 3-5 minuten goed door. Giet de noedels af en meng snel door het groente-tofu-misomengsel. Serveer met ringetjes lente-ui.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.