Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Hoofdgerecht (2 of 3 personen)

Dit recept is een variatie op de klassieke Moussaka die je maakt met aardappelen. De aardappelen zijn vervangen door lasagnebladen, vandaar Moussagne!

 

 

 

Ingrediënten

2 flinke aubergines
3 dikke tenen knoflook, fijngehakt
2 grote uien, gesnipperd
eventueel een stukje rode peper, fijngehakt
350 gram rundergehakt (of vegetarisch gehakt)
1 el olijfolie
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 el gedroogde oregano
½ tl kaneel
9 lasagnebladen
60 gram geraspte Parmezaanse kaas
boter om in te vetten
zou en peper

Voor de bechamelsaus:
50 gr boter
50 gr bloem
200 ml room
300 ml melk
1 el gedroogde oregano
nootmuskaat
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Bak de aubergines in een anti-aanbakpan 2-3 minuten aan elke kant en bewaar ze op een bord. Fruit de ui met de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomaten uit blik, de tomatenpuree, de oregano, wat zout en peper, de rode peper en het kaneel toe. Laat op een zacht vuur pruttelen.
Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer het een minuutje door. Voeg beetje bij beetje de melk en de room toe. Blijf goed roeren tot een gladde saus. Voeg dan zout, peper, nootmuskaat en oregano toe. Laat nog even zachtjes garen. Roer er op het laatst eventueel wat van de geraspte kaas door. Vet een ovenschaal in met wat boter. Smeer een derde van de bechamelsaus uit over de bodem en leg daarop drie lasagnebladen. Doe afwisselend een laag geraspte kaas, aubergines en gehaktsaus, lasagnebladen en bechamelsaus in de schaal. Giet als laatste laag de bechamelsaus erover en strooi hier nog wat geraspte kaas over. Zet in de oven voor ongeveer een half uur.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.