Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de aardappels en snijd ze in plakken van 1 cm. Kook de schijven aardappel 10 minuten en laat ze uitlekken. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Bak de aubergines in een anti-aanbakpan 2-3 minuten aan elke kant en bewaar ze op een bord. Fruit de ui met de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg de tomaten uit blik, de tomatenpuree, de oregano, wat zout en peper, de rode peper en het kaneel toe. Laat op een zacht vuur pruttelen. Voor de bechamelsaus: smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer het een minuutje door. Voeg beetje bij beetje de melk en de room toe. Blijf goed roeren tot een gladde saus. Voeg dan zout, peper, nootmuskaat en oregano toe. Laat nog even zachtjes garen. Roer er op het laatst eventueel wat van de geraspte kaas door. Vet een ovenschaal in met wat boter. Leg afwisselend een laag aardappels, geraspte kaas, aubergines en gehaktsaus in de schaal. Giet als laatste laag de béchamelsaus erover en strooi hier nog wat geraspte kaas over. Zet in de oven voor ongeveer 1 uur.

 

Ingrediënten

2 flinke aubergines
3 flinke aardappels
3 dikke tenen knoflook, fijngehakt
2 grote uien, gesnipperd
eventueel een stukje rode peper, fijngehakt
500 gr rundergehakt (of vegetarisch gehakt) 
1 el olijfolie
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 el gedroogde oregano
1/2   tl kaneel
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
boter om in te vetten
zout en peper

 

Voor de bechamelsaus:
50 gr boter
50 gr bloem
200 ml room
300 ml melk
1 el gedroogde oregano
nootmuskaat
zout en peper

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.