Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Begin ruim op tijd, want het geheim van goede nasi zit ‘m in het gebruik van afgekoelde rijst, anders wordt het een smurrie. Ook lekker, maar niet zoals je hem denk ik het liefst hebben wilt. Laat de rijst dus afkoelen.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en wortel tot de ui glazig is. Voeg de sambal, koriander, laos, komijn en kurkuma toe en bak het  1 minuut mee. Voeg de kool en ketjap toe en roerbak tot de kool zacht begint te worden. Voeg de rijst toe en roer het geheel goed door elkaar. Bak enkele minuten, af en toe roerend, tot het goed warm is. Voeg de taugé en tuinerwten toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak en serveer bijvoorbeeld met knapperige uitjes, seroendeng, atjar en een gebakken eitje. Je kunt trouwens ook op het laatst je nasi naar de zijkant van de pan schuiven en twee eitjes in de pan breken. Roer de eieren tot ze beginnen te stollen en meng daarna met de rijst. 

vegetarisch

Ingrediënten

Toen ik (Vivian) net op mijzelf ging wonen, maakte ik met mijn huisgenootje vaak nasi maar dan uit een pakje. Wat een bekentenis! Gelukkig heeft Barry mij geleerd hoe het heel gemakkelijk zonder kan. Ik begrijp niet dat ik dit niet eerder zelf had kunnen uitvogelen. In ieder geval hoeven we nu nooit meer een pakje te gebruiken, want dit recept is zeker zo lekker.

Hoofdgerecht 4 personen:

300 gr rijst
1 grote ui
2 tenen knoflook
½ eetlepel sambal of 1 rode peper
2 el olie
1 flinke tl gemalen koriander
1 tl gemalen loas
1 flinke tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
200 gr witte kool
75 gr taugé
1 wortel
2 el ketjap
eventueel 100 gr diepvries tuinerwten
zout en peper

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.