Doe de hoisinsaus, barbequesaus, rijstwijn, rijstazijn, honing, vijfkruidenpoeder, knoflook en sesamolie in een kom, schep de krabbetjes erdoor en zorg ervoor dat ze rondom met een laagje bedekt zijn. Dek ze af en laat ze een nacht marineren.
Zet de grill op de hoogste stand. Leg de krabbetjes op een rooster boven een bakplaat en gril ze 15-20 minuten of tot ze mals zijn; keer ze tijdens het grillen meermalen om.
Doe in een pan een scheut zonnebloemolie, laat warm worden. Doe het uitje erin en het teentje knoflook. Laat zweten. Doe er dan een klein beetje palmsuiker bij en de boerenkool. Gooi even om.
Voeg ketjap, sojasaus en een scheut water toe. Laat koken en zet dan laag. De boerenkool mag nog een bite hebben. Serveer samen met gekookte rijst en de krabbetjes.
450 gram gekookte rijst, naar keuze
Voor de boerenkool:
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
scheut water
scheut sojasaus
scheut ketjap
stukje palmsuiker
500 gr boerenkool, fijngesneden
Voor de krabbetjes:
1 kg krabbetjes in stukjes van 8cm
4 el hoisinsaus
4 el barbequesaus
1,5 el rijstazijn
1,5 el rijstwijn
2 el vloeibare honing
1/2 tl vijfkruidenpoeder
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 tl sesamolie