Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Heerlijk en snel!

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

300-400 gr (spelt)pasta
1 grote broccoli
1 el olie
1 teen knoflook
1 (rode) ui
eventueel een snufje chilivlokken
5 takjes tijm
200 ml slagroom
150 gr zachte blauwe kaas (zoals Gorgonzola)
40 gr gepelde walnoten
1 citroen
zout en peper

 

 

 

Bereidingswijze

Zet twee pannen met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Kook in de ene pan de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in kleine roosjes (bewaar de stronk voor een soepje) en kook ze in de andere pan in ongeveer 2 minuten beetgaar. Giet af, spoel om met koud water en zet eventjes weg. Snipper het uitje en de knoflook. Verhit de olie in een ruime ondiepe pan en fruit hierin de knoflook en ui. Rits de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe. Voeg naar wens een snufje chilivlokken toe. Voeg de room toe aan de pan, wanneer de ui glazig is. Breng de room aan de kook en brokkel dan de blauwe kaas boven de pan. Laat de blauwe kaas al roerend oplossen in het roommengsel. Nu zal ongeveer ook je pasta klaar zijn. Giet af en voeg de pasta, samen met de broccoli toe aan de pan met blauwe kaassaus. Meng het geheel goed door elkaar en serveer met gehakte walnoten en wat fijn geraspte citroenschil.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.