Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Vegetarische bolognesesaus klinkt wellicht wat dubieus. Is het immers nog wel bolognesesaus als er geen vlees in zit? Wij besloten van wel. Het vlees wordt vervangen door linzen, waardoor je een minder vette variant van de Italiaanse klassieke pastasaus krijgt, die wel een goede bite blijft hebben.

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

300-400 gr (spelt)pasta
2 el olie
1 ui
1 flinke stengel bleekselderij of 2 kleinere
3 tenen knoflook
400 gr passata (gezeefde tomaten)
250 gr cherrytomaten
100 gr Le Puy linzen
40 gr Parmezaanse kaas
basilicum of peterselie
zout en peper 

 

 

Bereidingswijze

Kook in een ruime pan de linzen beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Kook de pasta ook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, bleekselderij en knoflook. Voeg wanneer de ui glazig is, de passata en 125 ml water toe. Breng aan de kook. Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe aan de saus. Kook ze ongeveer 5 minuten mee, tot de tomaatjes zacht worden. Voeg de beetgare linzen toe en breng op smaak met zout en peper. Meng het geheel goed door elkaar. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de pan met saus. Meng de pasta en saus door elkaar en warm het geheel een minuut goed door. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse blaadjes basilicum of peterselie.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.