Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Dit is absoluut een van onze lievelingspastagerechten! De worst is een makkelijke smaakmaker, de kikkererwten geven het een fijne bite en de raapstelen of amsoi zorgen voor pit én de nodige vitaminen.

Tip: Dit recept werkt ook goed met andijvie in plaats van raapstelen of amsoi.

 

Ingrediënten

Hoofgerecht 4 personen:

350-400 gr (spelt)pasta
200 gr braadworst
400-500 gr raapstelen of amsoi
2 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 tl (gerookt) paprikapoeder
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 el olijfolie
2 el boter
Parmezaanse kaas
zout en peper

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olie in een ruime, ondiepe pan. Snijd de knoflook fijn en doe in de pan. Rits de naaldjes rozemarijn van de takjes, snijd grof en voeg ze toe aan de pan. Voeg ook het paprikapoeder toe. Knijp het worstvlees boven de pan uit zijn velletje (gooi het velletje weg), breek het uiteen met een lepel (zodat het eruit gaat zien als gehakt) en bak het onder af en toe roeren, in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Schep het uit de pan.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit opnieuw een eetlepel olijfolie in de pan. Giet de kikkererwten af en bak ze 5 minuten in de pan. Snijd de raapstelen of amsoi grof en voeg toe. Voeg een paar lepels van het pastakookvocht toe en laat de bladgroenten slinken. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe de pasta, het gebakken worstvlees en de boter bij de kikkererwten en bladgroenten in de pan. Meng alles door elkaar en voeg een scheutje pastakookvocht toe, tot het geheel begint te glanzen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct, met geraspte Parmezaanse kaas.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.