Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 160C. Rasp de schil, alleen het oranje laagje, van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Hak 75 gram hazelnoten fijn. Klop in een kom met de handmixer de roomboter met de suiker tot een romige crème. Klop de eieren er een voor een door. Schep met een houten lepel de pastinaak met de hazelnoten, sinaasappelrasp- en sap door de botercrème. Zeef er het bakmeel met de kruidenpoeder en 1/2 theelepel zout boven en spatel luchtig door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 75 minuten goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker, komt deze er schoon uit dan is de taart gaar. Laat de taart 5 minuten rusten. Verwijder de vorm en laat de taart verder op een taartrooster afkoelen. Rooster in een droge koekenpan de resterende 25 gram hazelnoten goudbruin en hak ze grof. Roer de roomkaas met de gestampte muisjes glad. Strijk het anijsglazuur over de afgekoelde taart en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

vegetarisch

Ingrediënten

1 sinaasappel
100 gr hazelnoten
125 gr roomboter
200 gr suiker
2 eieren
150 gr geraspte pastinaak
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl Chinese 5 kruidenpoeder
200 gr roomkaas naturel
150 gr gestampte muisjes
ingevette springvorm (24 cm)

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.