Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Dit recept is een ietwat versimpelde versie van een recept dat we hebben gevonden op de site van Green Kitchen Stories, die je wellicht wel kent (blog en enkele kookboeken). Wij geven het recept graag aan jullie door, omdat het bij ons in de familie zo'n succes is!

vegetarisch

Ingrediënten

Cake:

225 gr pastinaak
200 gr (spelt)bloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
1 tl vanille-essence
½ tl gemberpoeder
snufje gemalen kruidnagel
snufje zout
1 sinaasappel
4 eieren
160 ml honing of ahornsiroop (of gemengd)
160 ml neutrale plantaardige olie

Voor het glazuren:

200 gr roomkaas
1 sinaasappel
2 el honing of ahornsiroop
125 gr hazelnoten 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de zij- en onderkant van een springvorm, met een diameter van ongeveer 20 centimeter, met bakpapier. Schil de pastinaken en rasp ze met een grove rasp. Meng de bloem met bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en zout door elkaar. Klop de eieren in een grote kom luchtig. Voeg de olie, vanille-essence en honing of ahornsiroop toe en klop nog een minuutje door. Roer de geraspte pastinaak erdoor en rasp de schil van 1 sinaasappel erboven. Voeg het bloemmengsel toe en roer snel door elkaar. Schenk het mengsel in de springvorm en bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin is en een satéprikker die je in het midden van de cake prikt er weer schoon uit komt. Je kunt de cake nu direct serveren of hem laten afkoelen en daarna glazuren.

Als je het glazuren wilt doen, roer je simpelweg de roomkaas, sap van 1 sinaasappel en 2 eetlepels honing of ahornsiroop door elkaar, tot een luchtig goed gemengd geheel. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Smeer de taart met een paletmes of achterkant van een lepel rondom en aan de bovenkant in met het roomkaasmengsel en garneer tot slot met de gehakte hazelnoten en de rasp van 1 sinaasappel. 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.