Wij houden altijd wel van kaas als dessert en eten deze peren dus graag als nagerecht. Als je daar niet zo'n fan van bent, kun je het met een beetje peperige slablaadjes (zoals rucola of waterkers) als voor- of bijgerecht serveren.
Voor- bij- of nagerecht 2 personen:
2 peren
50 gr blauwe kaas
1,5 el hazelnoten
1 el honing
1 el olijfolie
eventueel 2 tl dukkah (zie recept op deze website)
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de peren in de lengte. Schep met een meloenboor of lepel het klokhuis eruit en maak een kuiltje voor de kaas. Vul de peren met de blauwe kaas. Leg de peren in een ovenschaal. Schenk de olie en honing erover. Hak de hazelnoten grof en strooi ze, samen met de dukkah als je die gebruikt, over de peren. Rooster ongeveer 30 minuten in de oven, tot de hazelnoten goudbruin zijn, de kaas gesmolten is en de peren zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.