Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1x portie pizzadeeg (kant en klaar of zie recept op onze website bij 'pizza met bechamelsaus en andijvie')
600 gr nieuwe aardappels
400 gr mozzarella
5 takken rozemarijn
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220-250°C. (Onze oven in Rotterdam komt niet hoger dan 220°C, die op de boerderij gaat wel tot 250°C. In beide ovens lukt het om pizza te bakken, in onze eigen oven duurt het alleen iets langer). Was de aardappels goed. Doe ze in hun geheel in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook ze 10-15 minuten, tot ze nog net niet helemaal gaar zijn maar je er wel met een scherp mesje makkelijk in kunt prikken. Giet af en laat uitdampen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet die in met een beetje olijfolie. Rol het deeg uit tot 4 middelgrote ronde pizza's of 1 grote plaatpizza. Leg het op de bakplaat. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel het over de pizzabodem(s). Snijd de aardappels in dunne plakjes en verdeel die over de pizza. Strooi de naaldjes rozemarijn erover en breng goed op smaak met zout en peper. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de pizza ongeveer 20 minuten, tot de bodem knapperig en gaar is.

Tip: zie dit recept als een basis voor vele variaties. Vervang bijvoorbeeld de mozzarella door Scamorza Affumicata (een kaas die lijkt op gerookte mozzarella) of bechamelsaus. Of verdeel wat geraspte Parmezaanse kaas, stukjes blauwe kaas of geitenkaas over de aardappel. Het is ook lekker om zongedroogde tomaatjes of plakjes prosciutto als topping te gebruiken of om er knoflookolie overheen te sprenkelen.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.