Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Kneed een soepel deeg van bloem, gist, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout. Zout en gist mogen elkaar niet raken, meng eerst zonder zout en voeg het zout op het laatst toe samen met 275 ml handwarm water. Vorm een bal en laat het deeg onder een theedoek 1 uur rijzen. Pureer de gepelde tomaten en schenk in een pan. Voeg 1 eetlepel olijfolie en de knoflook toe en kook 10 minuten zachtjes tot een dikke tomatensaus. Verhit de grillpan. Bestrijk de courgette en aubergine dun met de laatste 2 eetlepels olijfolie en grill aan beide kanten tot ze mooie roosterstrepen hebben. Verwarm de oven voor tot 250C. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 4 dunne pizzabodems.  Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met 2 eetlepels tomatensaus en beleg met de gegrilde groenten en de tomaatjes. Bak de pizza's in de voorverwarmde oven in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Leg op 4 borden en leg er de ham losjes op. Bestrooi met de rucola en schaaf of rasp de Parmezaanze kaas erover.

Ingrediënten

recept voor 4 personen

500 gr bloem, gezeefd
1 zakje gedroogde gist (7 gr)
4 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
2 teentjes knoflook, geperst
1 courgette, in plakjes
1 aubergine, in plakjes
150 gr cherrytomaatjes
100 gr Parmaham
75 gr rucola
15 gr Parmezaanse kaas

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.