Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

  

 

vegetarisch

Ingrediënten

1 ui
4 eetlepels boter
150 gr zilvervliesrijst
2 tl kerriepoeder
zout
750 gr prei
2 el crème fraïche
25 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

Maak de ui schoon en snijd hem in kleine stukjes. Verwarm de boter in een pan en bak de stukjes ui glazig. Voeg de rijst met het kerriepoeder toe en bak deze even mee. Voeg 5 deciliter water met zout toe en breng de rijst aan de kook. Zet na 5 minuten een sudderplaatje onder de rijst. Laat de rijst in 45 minuten gaar worden. Maak intussen de prei schoon en snijd deze in ringetjes. Verwarm de overige boter in een pan en bak de prei op laag vuur in 15 minuten gaar. Voeg het zout en de crème fraïche toe en zet de pan van het vuur. Vet een ovenschotel in.Verwarm de oven voor op 200 C. Schep de helft van de gare rijst in de schaal en verdeel de helft van de prei hierover. Herhaal dit nog een keer. Verdeel de kaas over de prei en zet de schotel 20 minuten in de oven.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.