Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Schil de pompoen, verwijder het zaad en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de preien in ringen van 1 cm. Verhit boter en olie in een grote pan, voeg de pompoen, prei, tijm en wat zout en peper toe. Doe het deksel op de pan en bak 20-25 minuten zachtjes tot alles gaar is. Af en toe roeren.

Spoel intussen de quinoa goed af in water dat je steeds verschoont. Doe in een pan met een snuf zout en schenk er ruim water overheen. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ongeveer 12 minuten zacht koken of tot de quinoa gaar is, maar nog steeds nootachtig en de lange witte vliesjes van de zaadjes loskomen. Schenk in een zeef en laat uitlekken en uitstomen om overbodig vocht af te voeren.

Voeg de uitgelekte quinoa toe aan de pompoen en prei. Roer goed door elkaar en kijk of er extra peper en zout nodig is. Dien op met de pijnboompitten eroverheen gestrooid. 

vegetarisch

Ingrediënten

Dit recept is favoriet bij abonnee Diane en komt uit het kookboek The River Cottage cookbook.

klontje boter
2 el olijfolie of koolzaadolie
500-600 gram pompoen
3 preien
200 gram quinoa
tijm
zeezout en versgemalen peper
50 gram pijnboompitten, licht geroosterd

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.