Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Geïnspireerd op een recept van Ottolenghi, dus dat zit wel goed!

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

25 gr roomboter
2 eetlepels olijfolie voor de risotto
2 eetlepels olijfolie voor de spruitjes
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el tijmblaadjes of 2 tl gedroogde tijm
1 halve citroen
320 gram risottorijst of orzo
800 gram spruitjes
1,5 lt groentebouillon
40 gram Parmezaanse kaas
60 gram dolce latte kaas of milde gorgonzola
zeezout en peper

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon. Rasp 3/4 van de spruitjes (met de keukenmachine of met behulp van de handrasp). Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de overige spruiten. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster ze, afhankelijk van hun formaat, in 20-30 minuten beetgaar en met bruine knapperige randjes.
Doe de boter en een scheutje olijfolie in een grote hapjespan. Snij de ui fijn en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe, samen met de fijngehakte knoflook, tijm, de rasp van de schil van een halve citroen en de geraspte spruitjes. Roerbak nog 2 minuten.
Voeg een flinke scheut hete bouillon toe en blijf goed roeren. Zet het vuur nu wat lager. Als de bouillon is opgenomen, schep je een grote lepel nieuwe bouillon erbij en roer goed door. Blijf herhalen totdat alle bouillon erbij is geschonken en opgenomen is. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo'n 20-30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.
Voeg de geraspte Parmezaan en blauwe kaas toe aan de risotto en roer nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt de risotto extra fris maken, door nog wat citroensap van de halve citroen door de risotto te roeren.
Serveer de risotto met de geroosterde spruitjes. Eet smakelijk!

Variatie:
I.p.v. geroosterde spruitjes kun je de spruitjes ook frituren. Schenk in de diepe pan een flinke laag zonnebloemolie. Laat de olie heet worden en frituur de spruitjes, niet te veel tegelijk, minder dan een minuut. Het verschil tussen een lekker gefrituurd spruitje en een zwart spruitje is enkele seconden dus blijf goed kijken! Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. (let op: het vet kan flink spetteren).

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.