Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en stamp. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de gekookte bieten in blokjes. Pel de uien en snijd in blokjes Bak in olijfolie de blokjes goudbruin. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe. Roer de bietenblokjes door de uien, voeg azijn toe en laat dit mengsel door en door warm worden. Zet het vuur uit. Meng de slagroom met de eieren en de mosterd. Voeg dit toe aan de aardappels en stamp dit erdoor. Roer dit door het bietenmengsel. De vulling is nu klaar. Leg een vel bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten in met olie. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg 8 velletjes bladerdeeg op elkaar. Rol uit tot een grote ronde lap en bekleed de springvorm ermee. Snijd het teveel aan deeg weg. Doe de vulling erin. Rol van het overige deeg een kleinere lap, en dek daarmee het geheel af. Zijkanten goed aan het deksel drukken. Maak in het midden een gaatje van ca. 1 cm doorsnede. Klop het ei los, besmeer het deksel ermee. Zet het geheel in een voorverwarmde oven (200 graden C/gas stand 5) en bak de taart in ca. 50 - 55 goudbruin en gaar.

vegetarisch

Ingrediënten

voor 5 personen:

1.5 kg aardappels
1 kg rode bieten - gekookt
2 uien
1 pakje bladerdeeg
1 el azijn
zout
peper
2 tl paprikapoeder
2 dl slagroom
2 eieren
3 tl mosterd
1 ei om te bestrijken
wat bloem voor het werkvlak
springvorm 26 cm

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.