Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Dit recept vraagt om gerookt paprikapoeder. Mocht je dat niet in huis hebben, dan kun je gewoon paprikapoeder gebruiken. Maar we raden je aan er zeker naar op zoek te gaan (bij delicatessenwinkels of Dille en Kamille heb je het meeste succes) omdat een snufje van het poeder de simpelste sauzen of geroosterde groenten een complexe, diep rokerige smaak geeft.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500 gr pastinaken
500 gr zoete aardappel
1 tl gerookt paprikapoeder
snufje chilivlokken
2 el olijfolie
zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Breng ruim water in een pan aan de kook. Was de zoete aardappels en pastinaken grondig. Snijd de pastinaken in de lengte in ongeveer 6 parten. Kook ze 3 minuten, zodat ze straks in de oven tegelijk klaar zijn met de zoete aardappels. Snijd ook de zoete aardappels in de lengte in parten. Leg ze samen met de pastinaken in een ovenschaal, bestrooi met paprikapoeder en chilivlokken en sprenkel de olijfolie erover. Meng door elkaar, breng op smaak met zout en peper en rooster de groenten 30 minuten in het midden van de oven tot ze knapperig van buiten en zacht van binnen zijn.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.