Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in 550 ml water in ongeveer  15 minuten. Rooster de pistachenoten licht goudbruin in een droge koekenpan. Was de snijbiet , laat uitlekken en hak grof. Verhit de olie met de knoflook op laag vuur tot de knoflook goudgeel wordt en lekker geurt. Schep de knoflook uit de pan. Voeg de snijbiet toe met wat zout en laat op hoog vuur slinken. Neem de pan van het vuur. Laat de snijbiet iets afkoelen en hak fijn. Er zal flink wat vocht uitlopen. Meng de snijbiet in een kom met citroenrasp en dille. Meng vervolgens de rijst erdoor en breng het gerecht op smaak met zout. Schep de fêta en de pistachenoten erdoor. Voeg peper en naar smaak rode pepervlokken toe.

Serveer warm of op kamertemperatuur. Lekker met bijv. wat rucola en zacht gekookte eieren.

vegetarisch

Ingrediënten

(Hoofdgerecht voor 4 personen)
200 gram langkorrelige rijst
zeezout
50 gram pistachenoten
1 kg snijbiet
1 el olijfolie
1 grote teen knoflook, in plakjes fijngeraspte schil van 2 citroenen
1 opgehoopte el fijngehakte dille of marjoraan
50 gram fêta, verkruimeld
versgemalen peper
rode pepervlokken

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.