Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

 

 

 

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

4 middelgrote zoete aardappels
125 ml crème fraîche
1 lente-ui
10 gr peterselie
100 gr chorizo
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Pak iedere zoete aardappel in met aluminium folie en pof ze in ongeveer 40 minuten gaar, tot een satéprikker er gemakkelijk doorheen te steken is. Snijd ondertussen de lente-ui en peterselie fijn. Houd 1 eetlepel peterselie achter voor de garnering. Klop de ui en peterselie door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Snijd de chorizo in 12 dunne plakjes. Bak ze in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur een paar minuten aan beide kanten.
Maak over de lengte een inkeping in de gepofte aardappels, duw de helften voorzichtig wat uit elkaar en schep er een goede eetlepel van het crème fraîche mengsel in. Steek de plakjes chorizo erin en bestrooi met peterselie.

Tip: Voor een vegetarische variant is het lekker om de chorizo te vervangen door gerookte amandelen die je grof hakt en over de met crème fraîche gevulde aardappels strooit.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.