Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Het recept komt uit het kookboek Heel Veel Veg en is voor 2-3 personen

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

125 gram parelspelt of parelgort
1 el komijnzaad
1 el korianderzaad
1 el fenegriekzaad (optioneel)
2 el koolzaadolie of olijfolie
1 grote ui, in vieren en in ringen
250 kastanjechampignons, in vieren
1 el geraspte gember
1 middelgrote rode of groene chilipeper, fijngesneden
200 ml kokosmelk
150 gram tuinmelde, alleen de blaadjes
fijngeraspte schil van 1 citroen en het sap van ½ citroen
zeezout en zwarte peper
korianderblaadjes ter garnering

Bereidingswijze

Kook de parelspelt of –gort zoals aangegeven op de verpakking. Maal ondertussen in een vijzel en zaadjes fijn. Fenegriekzaadjes moeten echt fijn zijn, de anderen mogen iets grover blijven. Verhit olie in een grote koekenpan en voeg ui toe met een snufje zout en bak in ongeveer 10 minuten zacht. De ui mag een beetje kleur krijgen maar niet bruin worden.
Voeg de champignons toe en bak ongeveer 5 minuten met de ui mee tot ze zacht zijn en een beetje kleur hebben. Blijf roeren zodat het vocht dat vrijkomt gemakkelijk kan verdampen.
Doe de gemalen specerijen erbij en bak een paar minuten mee. Voeg de geraspte gember, knoflook en chilipeper toe en roer erdoor. Schenk de kokosmelk erbij. Meng de kokosmelk goed door de groenten.
Breng de kokosmelk aan de kook en laat een paar minuten inkoken. Voeg in kleine handjes de tuinmelde toe en roer tussendoor.
Haal de pan van het vuur en roer de citroenrasp en het citroensap erdoor. Voeg de gare spelt of gort toe aan de pan en roer deze erdoor. Proef en voeg extra zout en peper toe als dat nodig is. Schep in voorverwarmde diepe borden, bestrooi met koriander en serveer.

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.