Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Verwarm voor het hazelnootstrooisel de oven voor op 180 °C. Rooster de hazelnoten 5-10 minuten. Hak ze grof en doe ze in een kom. Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C. Scheur het brood in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Bak het 3-5 minuten tot het brood droog en krokant is. Voeg het toe aan de gehakte hazelnoten. Voeg ook de tijm toe en meng goed door elkaar.

Snipper het sjalotje en snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd fijn. Breng water met wat zout in een ruime pan aan de kook. Kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper aan, tot de sjalot glazig en zacht is. Voeg de raapstelen toe en roerbak 1 minuutje mee. Giet de pasta af en vang 3 eetlepels van het kookvocht op. Doe de pasta en het kookvocht bij de raapstelen in de pan en meng goed door elkaar. Serveer met Parmezaanse kaas en hazelnootstrooisel.

vegetarisch

Ingrediënten

Je kunt het hazelnootstrooisel ook achterwege laten, maar het geeft wel een fijne knapperigheid aan je maaltijd. Het strooisel is in een goed afsluitbaar bakje 3 maanden houdbaar. Wij hebben altijd wat op voorraad om aan pastagerechten toe te voegen.

Hoofdgerecht 4 personen:

300-350 gr (spelt)pasta (bij gebruik van speltpasta ongeveer 75 gram p.p.)
400 gr raapstelen
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
½ rode peper
1 grote sjalot
Parmezaanse kaas
30 gr hazelnoten
50 gr ciabatta of oud brood
2 tl tijmblaadjes
zout en peper

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.