Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verwijder de buitenste blaadjes en het kontje van de citroengras en kneus ze met de achterkant van je mes. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Voeg de koriander-, komijn-, kurkumapoeder, chilipoeder, kaneel en citroengras toe en fruit 2 minuten mee. Roer de cashewnoten erdoor tot ze aan alle kanten met de specerijen bedekt zijn. Schenk de kokosmelk en 115 ml water erbij. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag, dek de pan af en laat de saus onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de suiker, zout en peper toe en laat het nog 15 minuten op het lage vuur staan tot de cashewnoten zacht worden.

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in reepjes, of bewaar voor later gebruik. Plaats een stoommandje of roestvrij stalen ‘stoombloem’ in een pan met daarin 2 centimeter water. Breng het water aan de kook en leg je broccoli in de stoommand. Dek af en stoom de broccoli in 4 tot 6 minuten beetgaar. Verwijder de citroengras en het kaneelstokje uit de curry. Serveer de curry met de broccoli en rijst. Garneer met verse kruiden. 

vegetarisch

Ingrediënten

Een fantastische, voedzame curry waarin de cashewnoten de smaak van alle verschillende specerijen opnemen. De broccoli past goed bij de cashewnoten en geeft het gerecht een frisse kleur. De eerste keer dat we het maakten, voegden we de broccoli toe aan de curry, waarna het een smerige groenbruine kleur kreeg. Dat raden we dus af. Serveer de componenten apart en met gekookte rijst.

Hoofdgerecht 3-4 personen:

2 stronken broccoli
300 gr ongezouten cashewnoten
1 tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
1 tl kurkumapoeder
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 stengels citroengras
1 kaneelstokje (5 cm)
2 cm gember
3 tenen knoflook
1 tl chilipoeder
350 ml kokosmelk
1 tl kristalsuiker
koriander of peterselie
zout en peper

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.