Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Stoofperen kunnen natuurlijk een heerlijk ouderwets Hollands bijgerecht zijn. Voor dit recept maak je de stoofperen op de klassieke manier klaar, maar tover je het vervolgens om in een luxe dessert. Pure verwennerij!

vegetarisch

Ingrediënten

1 kg stoofperen
3-4 dl water
1 kaneelstokje (5 cm)
5 kruidnagels
1 reepje citroenschil
2-3 el ahornsiroop of suiker
125 ml slagroom (of voor een lichtere variant half melk half slagroom)
85 gr pure chocolade
eventueel ½ tl vanille-essence
50 gr ongezouten pistachenoten

 

 

Bereidingswijze

Schil de stoofperen, maar laat ze heel en laat het steeltje zitten. Zet ze naast elkaar in een pan en voeg water, het kaneelstokje, de kruidnagels, citroenschil en ahornsiroop of suiker toe. Breng aan de kook en laat het geheel op een laag vuurtje een uur sudderen. Om de stoofperen een rode kleur te geven kun je ervoor kiezen om wat rode wijn, bessensap of siroop toe te voegen aan het water waarin je de peren stooft.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pistachenoten en zet apart. Hak de chocolade fijn. Verhit de slagroom langzaam en onder regelmatig roeren in een steelpannetje met dikke bodem. Haal de room van het vuur zodra hij begint te koken. Laat hem 1 minuut afkoelen en voeg dan de fijngehakte chocolade toe. Roer de saus voorzichtig tot hij glad is. Roer eventueel de vanille-essence erdoor. Houd de saus voorzichtig warm. Hak de pistachenoten grof.

Haal de stoofperen uit de pan en laat ze afkoelen. Zet iedere peer in een apart kommetje of glaasje, giet de warme chocoladesaus erover en strooi de gehakte pistachenoten erover. 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.