Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Snijd de radijsjes in dunne plakjes, of de koolrabi in zeer dunne reepjes (julienne). Schil de wortel en snijd ook in zeer dunne reepjes. Wij hebben hiervoor een handige julienneschiller, een soort dunschiller die je groenten direct in dunne sliertjes verdeelt. Dat bespaart een hoop tijd! Je kunt de wortel ook raspen, maar dan verlies je wel knapperigheid in de salade. Snijd de lente-uien diagonaal in ringetjes. Doe de kiemen, kruiden, wortel, radijs en lente-ui in een kom. Breng water aan de kook, als je edamame bonen gebruikt. Doe de bonen in de pan met het kokende water, breng het water opnieuw aan de kook en giet het dan direct af. Spoel de bonen om met koud water en doe ze in de kom bij de andere ingrediënten. Snijd het teentje knoflook fijn. Klop een dressing van de  knoflook, olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade en meng alles (met je handen) goed door elkaar. Meng tot slot de spinazie, veldsla of slamix erdoor en je supersalade is klaar.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

Van het woordje ‘super’ gaan bij Barry de cynische kriebels al gauw over zijn rug lopen. Toch is er geen betere beschrijving voor deze salade, want hij is supergezond en super lekker! De edamame boontje zijn niet essentieel, maar de felgroene kleur staat zo mooi.

100 gr gemengde kiemen
1 bosje radijs (of 1 koolrabi)
1 wortel
3 lente-uien
10 gr gehakte verse peterselie
5 gr gehakte verse koriander
5 gr gehakte verse munt
1 teentje knoflook
2½  el olijfolie
1 el witte wijnazijn of limoensap
1 el appelciderazijn of rijstazijn
40 gr jonge spinazie, veldsla of slamix
eventueel 75 gr edamame bonen (bevroren, te koop bij de Chinese of ruim gesorteerde supermarkt)
zout en peper

 

 

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.