Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
VivianBarry19.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Doe de bloemkool in een ruime ovenschaal, zonder bladeren en de stronk afgesneden zodat deze rechtop op zijn kont kan staan. Smeer met een kwastje de bloemkool in met olijfolie en besprenkel met de zaden, peper uit de molen en grof zeezout.
Doe het geheel in een oven van 175 C. Behandel de bloemkool als een echt gebraad, dus regelmatig arroseren (bedruipen met kookvocht/vet uit de ovenschaal). Haal de bloemkool uit de oven als deze gaar is, dit kan je testen met een satéprikker.
Maak de kaassaus, terwijl de bloemkool in de oven staat, door alle ingrediënten voor de saus in een mengkom met een garde of in een keukenmachine luchtig te slaan, voeg peper en zout naar smaak toe.
Je kan de bloemkool als hoofdgerecht eten met bijgerechten naar keuze, erg leuk om deze aan tafel aan te snijden alsof het een gebraden stuk vlees is! Enjoy!!

vegetarisch

Ingrediënten

Alleen van de grootste chefs van onze tijd, Charlie Trotter is overleden helaas. Totaal onbekend in Nederland maar deze Amerikaanse chef is er samen met Thomas Keller voor verantwoordelijk dat jonge chefs niet meer in Parijs maar in New York of Chicago stage willen lopen. Dit is één van mijn favoriete recepten van hem, uit zijn vegetarische kookboek: een hele geroosterde bloemkool.

1 bloemkool
olijfolie
1 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
peper en zeezout

Voor de kaassaus:
100 gr jonge geitenkaas
½   dl room (het liefst geitenroom)
½ dl crème fraiche of cru (rauwmelkse Cr. Fraiche, super!!)
peper en zeezout
1 el olijfolie, extra virgin

 

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.