Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties
barryvivian.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Verrassende recepten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng het citroensap erdoor en zet apart. Snipper de teen knoflook en snijd de tomaten in stukken. Rul het gehakt in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer je rundergehakt gebruikt, zal er nu flink wat vet of vocht in je pan zitten. Schep dit met een lepel eruit. Voeg daarna de knoflook, tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder en kaneel toe. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg dan de tomatenstukken toe en bak het geheel, af en toe roerend, 10 tot 15 minuten tot de tomaten zacht zijn. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke ringen. Snijd de radijsjes in dunne plakken. Snijd de wortel in dunne reepjes (bijvoorbeeld met behulp van een julienneschiller). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens ook in dunne plakjes. Doe alle groenten in apartje kommetjes en zet op tafel.  Zet ook de spitskool op tafel. Pak de wraps erbij. Schep op iedere wrap 2 eetlepels van het gehaktmengsel en verdeel het met de achterkant van je lepel over de wrap. Schuif de wraps 3 minuten in de oven. Als ze niet allemaal tegelijkertijd in de oven passen, kun je ze warm houden onder aluminiumfolie. Zet de wraps op tafel en laat iedereen zijn eigen Turkse pizza samenstellen met spitskool, ui, radijs, wortel, komkommer, kruiden en saus naar keuze.

Ingrediënten

We spelen voor deze Turkse pizza’s een klein beetje vals door niet ons eigen deeg te maken, maar tortillawraps te gebruiken. Dit maakt het een stuk makkelijker en sneller maar zeker niet minder lekker.

Hoofdgerecht 4 personen:

8 tortillawraps
500 gr runder-of lamsgehakt
2 el tomatenpuree
2 tomaten
1 teen knoflook
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl kaneel
½ spitskool
2 el citroensap
1 rode ui
7 radijsjes
1 wortel
½ komkommer
15 gr verse peterselie/koriander/munt
sambal en/of knoflooksaus
zout en peper

 

Zoek op een gerecht of ingrediënt

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.